Render oosterweel

Trillingswerken aan Ten Eekhovelei ter voorbereiding van Bypass

In de week van 30 september* starten we met het plaatsen van damplanken tussen de Ten Eekhovelei en de Ring. Op die plaats komt in de toekomst de Bypass, de tijdelijke snelweg naast de Ring, te liggen. De werken zullen voor geluidsoverlast zorgen in de buurt.

Tussen de huidige Ring en de rivier het Schijn werken we al even aan de voorbereiding van de bouw van de Bypass. Als onderdeel van die voorbereidende werken plaatsen we tussen 30 september en midden oktober* damplanken in de grond ter hoogte van de Ten Eekhovelei.

We werken enkel op weekdagen, tussen 7.00u en 17.00u. Tijdens de werken zal je in de buurt een trillend geluid horen. Het trillen zal je ook kunnen voelen. Om de hinder voor de buurt zoveel mogelijk te beperken, plaatsen we een geluidsscherm tussen de werkzaamheden en de Ten Eekhovelei. 

We monitoren ook het geluid en de trillingen. Als we boven de normen gaan, onderneemt de aannemer actie.

We plaatsen de planken in een rechte lijn tussen de Ring en de rivier het Schijn, vanaf het pompstation tot waar het Schijn onder de grond verdwijnt.
We plaatsen de planken in een rechte lijn tussen de Ring en de rivier het Schijn, vanaf het pompstation tot waar het Schijn onder de grond verdwijnt.

Welke werken voeren we uit?

De komende jaren leggen we ten oosten van de bestaande Ring een tijdelijke snelweg aan: de Bypass. Zo kan het verkeer blijven rijden terwijl we de nieuwe, verdiepte Ring aanleggen. 

Om de Bypass te bouwen, moeten we eerst enkele voorbereidende werken uitvoeren. Daarom trillen we nu damplanken in de grond. We plaatsen de planken in een rechte lijn tussen de Ring en de rivier het Schijn, vanaf het pompstation tot waar het Schijn onder de grond verdwijnt. De damplanken zorgen ervoor dat de Bypass niet verzakt richting de rivier het Groot Schijn.

Gerelateerd nieuws