Render oosterweel

Werken aan Schijnpoortweg voor bouw nieuwe Inkokering Groot Schijn

In de week van 26 augustus* voeren we voorbereidende werken uit naast de Schijnpoortweg, ter hoogte van de Lotto Arena. Vanaf de week van 2 september* plaatsen we op diezelfde locatie damplanken in de grond. De bestaande Inkokering Groot Schijn ligt daar in de weg voor de bouw van de toekomstige verdiepte Ring. Daarom moeten we de Inkokering Groot Schijn nu eerst verplaatsen.

In de toekomst leggen we ter hoogte van de Lotto Arena de Ring verdiept aan.
In de toekomst leggen we ter hoogte van de Lotto Arena de Ring verdiept aan.

In de toekomst leggen we ter hoogte van de Lotto Arena de Ring verdiept aan. De Inkokering Groot Schijn ligt op dit moment echter in de weg voor de bouw van de verdiepte Ring. Daarom moeten we eerst een nieuwe Inkokering Groot Schijn aanleggen om vervolgens de oude inkokering uit te breken. 

De locatie van de nieuwe inkokering  werd gekozen in functie van de pijlers van de Bypass. We leggen de koker namelijk zo aan dat hij tussen de pijlers loopt. 

 

Damplanken plaatsen voor aanleg van nieuwe Inkokering Groot Schijn 

De werken aan Inkokering Groot Schijn zullen starten met het plaatsen van damplanken. De damplanken zelf plaatsen we vanaf 2 september. In de week van 26 augustus voeren we voorbereidende werken uit. 

In de eerste fase werken we van 26 augustus tot midden november*. Ook later dit jaar plaatsen we nog damplanken voor de aanleg van de nieuwe inkokering. Zoals altijd monitoren we het geluid en trillingen. Als de normen overschreden worden, wordt dit gesignaleerd en onderneemt de aannemer actie. We werken steeds tussen 7:00u en 17:00u. 

 

*Deze planning is onder voorbehoud van de weersomstandigheden en de voortgang van de werken. 

Gerelateerd nieuws