Render oosterweel

Hinder door zomerwerven op de Groenendaallaan

Meer over

Op de Groenendaallaan passen we twee kruispunten aan om de veiligheid en doorstroming te verbeteren en de bereikbaarheid van enkele bedrijvenzones te garanderen tijdens onze werken. In het verkeersluwere augustus worden de kruispunten ter hoogte van de Bermstraat en Kotterstraat enkele dagen afgesloten om ze af te werken. 

Groenendaallaan-Kotterstraat

Van woensdag 7 tot en met vrijdag 9 augustus* sluit de Groenendaallaan richting Noorderlaan. Ter hoogte van de Kotterstraat werken we het vernieuwde kruispunt die dagen verder af. Ons werfverkeer rijdt binnenkort via de Groenendaallaan en de Kotterstraat naar de betoncentrale in het Straatsburgdok. Het nieuwe kruispunt met de Kotterstraat zorgt ervoor dat dit werfverkeer - dankzij nieuwe verkeerslichten - veilig kan kruisen met fietsers en voetgangers. Na deze werken zal je de Kotterstraat ook enkel kunnen uitrijden richting Straatsburgdok-Noordkaai en de Vosseschijnstraat.

Voor verkeer tussen haven en snelweg leiden we om via de Noordkasteelbruggen en Oosterweelsteenweg. Vanuit het Eilandje of de kaaien leiden we om via de Noorderlaanbrug naar op- en afrit Ekeren.

Fietsers kunnen de werken passeren via het dubbelrichtingsfietspad aan de zijde van Kinepolis.

Wanneer we in bovenstaande periode het kruispunt verder afwerken is ook de Kotterstraat afgesloten ter hoogte van de Groenendaallaan. Je bereikt de bedrijvenzone rond de Straatsburgdok-Noordkaai via de zijbaan van de Noorderlaan en rijdt weg via de Vosseschijnstraat.

Voor de afgesloten Groenendaallaan richting Noorderlaan leiden we lokaal om via de Vosseschijnstraat en vervolgens de Korte Wielenstraat of Oosterweelsteenweg. Opgelet: de Malagastraat is tijdens deze periode ook afgesloten. 
 

Voor de afgesloten Groenendaallaan richting Noorderlaan leiden we om via de Vosseschijnstraat.
Voor de afgesloten Groenendaallaan richting Noorderlaan leiden we om via de Vosseschijnstraat.

Groenendaallaan-Bermstraat

In het verlengde weekend van donderdag 15 om 6.00u 's ochtends tot en met zondag 18 augustus sluiten we de Groenendaallaan volledig af ter hoogte van het kruispunt met de Bermstraat. In beide rijrichtingen is er dit weekend geen verkeer mogelijk. Ook de Bermstraat en Columbiastraat zijn dan afgesloten ter hoogte van de Groenendaallaan. Fietsers en voetgangers kunnen de werken wel langs beide zijden van de Groenendaallaan passeren.

Vanuit de haven of Stad leiden we om via de op- en afritten in Deurne en Ekeren. Op- en afrit Merksem blijft open voor verkeer dat van of naar Merksem zelf rijdt. Lokaal leiden we om via de Noorderlaan, Masurebrug en Lambrechtshoekenlaan.

De bedrijvenzone rond de Bermstraat blijft bereikbaar via de Klipperstraat. Je rijdt deze in vanuit de richting Merksem en uit richting Merksem. Vanuit de richting Noorderlaan bereik je de bedrijvenzone via de Straatsburgdok-Noordkaai en Tjalkstraat.

Het opnieuw inrichten van dit kruispunt ging begin maart van start. Dit kruispunt is onvolledig: je kan enkel vanuit de richting Noorderlaan de Bermstraat inrijden en richting Merksem weer uitrijden. Door hier een volwaardig kruispunt van te maken, kan je de Bermstraat in de toekomst in beide richtingen in- én uitrijden. Zo garanderen we de bereikbaarheid van de bedrijvenzone rond de Bermstraat tijdens de Oosterweelwerken. Ook zorgt een volwaardig kruispunt ervoor dat er minder keerbewegingen zijn ter hoogte van de Noorderlaan en Lambrechtshoekenlaan, waardoor de verkeersveiligheid en doorstroming op de Groenendaallaan verbetert.
 

Vanuit de haven of Stad leiden we om via Deurne of Ekeren. Op- en afrit Merksem blijven bereikbaar van of naar de richting Merksem.
Vanuit de haven of Stad leiden we om via Deurne of Ekeren. Op- en afrit Merksem blijven bereikbaar van of naar de richting Merksem.
De bedrijvenzone rond de Bermstraat blijft bereikbaar via de Klipperstraat (van/naar Merksem) en Tjalkstraat (van/naar richting Noorderlaan).
De bedrijvenzone rond de Bermstraat blijft bereikbaar via de Klipperstraat (van/naar Merksem) en Tjalkstraat (van/naar richting Noorderlaan).

Tjalkstraat en Klipperstraat sluiten

Wanneer het nieuwe kruispunt met de Bermstraat na 18 augustus klaar is, sluiten we de Vaartkaai verder af. Vandaag kan je via de Kotterstraat/Straatsburgdok-Noordkaai en de Vaartkaai nog de Tjalkstraat en omgeving bereiken. Dat zal vanaf dan niet meer kunnen. De afsluiting van de Vaartkaai trekken we door tot voorbij de Noorderlaanbrug.

Ook het kruispunt van de Klipperstraat en de Groenendaallaan sluit vanaf 19 augustus voor gemotoriseerd verkeer. Zo houden we het veilig voor fietsers en verbeteren we de doorstroming naar de oprit Merksem. Fietsers kunnen wel nog passeren. De bedrijvenzone blijft bereikbaar via het volwaardig kruispunt van de Bermstraat en de Groenendaallaan.  

Voor meer informatie over alternatieve routes of vervoersmiddelen kan je steeds https://www.slimnaarantwerpen.be raadplegen. 

Noot: bij de werken aan de Kotterstraat is een foutje geslopen in de webinar. Vanuit de haven leiden we om via de Noordkasteelbruggen, niet via de Noorderlaanbrug.

Gerelateerd nieuws