Elektrische deelfiets van Donkey Republic
Elektrische deelfiets van Donkey Republic

Snel van A naar B?

Spring eens op een elektrische fiets! Met de komst van deelfietsnetwerk Donkey Republic is dat makkelijker dan ooit. Want vanaf augustus 2022 kan je in de hele vervoerregio Antwerpen (32 gemeenten)  een van hun kenmerkende oranje elektrische fietsen huren.  Voor een paar euro kan jij al meteen genieten van de vele voordelen die elektrisch fietsen biedt!

Met de elektrische deelfiets naar ’t Stad vanaf zomer ‘22

Vanaf de zomer van 2022 kan je de deelfietsen terugvinden aan belangrijke mobiliteitsknooppunten zoals Park and Rides en treinstations binnen de vervoerregio Antwerpen - goed voor 32 gemeenten en meer dan één miljoen inwoners - en enkele aangrenzende Wase gemeenten. Eerst werken we aan een basisnetwerk van zo’n 1650 fietsen voor de ganse regio. Gemeenten, bedrijven en organisaties krijgen de mogelijkheid om dat netwerk verder uit te breiden met gewone of elektrische fietsen. 

Om het netwerk uit te rollen, werkt Lantis samen met het Deense Donkey Republic. Hun oranje fietsen vind je al terug in Gent en Kortrijk, maar nog niet op zo’n grote schaal als in de Antwerpse Vervoerregio. Komende maanden moeten de gesprekken met de gemeenten worden opgestart, de infrastructuur geïnstalleerd en de fietsen worden geleverd.

Hou onze pagina dus zeker in de gaten voor meer nieuws!