Render oosterweel

Middelste rijstrook Groenendaallaan en middenbermen weer vrij

Maandag 14 oktober openen we in de voormiddag opnieuw de middelste rijstrook van de Groenendaallaan richting Merksem. Ook de middenbermen ter hoogte van het kruispunt met de Lambrechtshoekenlaan en Winterling gaan weer open.

De rioleringswerken aan de Groenendaallaan zijn intussen afgerond en we kunnen verder met de bouw van een nieuwe pijler voor de Bypass, de tijdelijke snelweg langs de R1.

Ter hoogte van de werken aan de pijler zijn er opnieuw twee rijstroken vrij en blijft de rechterrijstrook op de Groenendaallaan nog plaatselijk ingenomen richting Merksem. Aan de verkeerslichten kan je dus rechtdoor rijden of links afslaan richting Lambrechtshoekenlaan. Het verkeer vanuit de Lambrechtshoekenlaan kan weer links afslaan op de Groenendaallaan. Begin november zal ook de rechterrijstrook vrijgegeven worden.

Veilige doorgang voor fietsers en voetgangers 

Tot begin 2025 blijven de fietsers en voetgangers op het verlegde fietspad. Om de voorbijgangers te beschermen van opspattend vuil afkomstig van de werf plaatsen we een speciale ‘doorrijdcontainer’. We bouwen namelijk vlak naast het fietspad een nieuwe pijler.

Nadien verleggen we het dubbelrichtingsfietspad naar de noordzijde, langs McDonald’s. Omdat één van de pijlers van de Bypass midden in de rijbaan van de Groenendaallaan richting Noorderlaan komt te liggen, wordt de Groenendaallaan hier begin 2025 lokaal verlegd. Die nieuwe situatie kan je hier bekijken. 

De Bypass, een tijdelijke snelweg 

In maart van dit jaar startten we met de bouw van de Bypass, een tijdelijke snelweg parallel met de bestaande R1 die het mogelijk maakt de Antwerpse Ring hier helemaal rond te maken, te verdiepen en maximaal te overkappen. Sindsdien rijst de ene pijler van de tijdelijke snelweg na de andere uit de grond. Ook de boogbrug die de Bypass over het Albertkanaal zal leiden en de werfbrug voor de Groenendaallaan zijn in de werfzone aangekomen en worden in 2025 op hun plaats gelegd. 

 

Dronebeeld Groenendaallaan-Lambrechtshoeken met verlegd fietspad
Dronebeeld Groenendaallaan-Lambrechtshoeken met verlegd fietspad

Gerelateerd nieuws