Render oosterweel

Lindenstaat in Zwijndrecht terug open tot 5 augustus, nadien opnieuw vier weken dicht

Meer over

Vanaf 16 juli wordt de Lindenstraat in Zwijndrecht terug opengesteld voor het bouwverlof en kan al het verkeer terug door. Op 5 augustus hervatten we de werken en sluiten we de straat opnieuw af ter hoogte van de werken. Een herschikking van de werken maakt een heraanleg van de riolering dit najaar niet meer nodig. We werken in augustus verder aan de aanrijhelling en het landhoofd van de nieuwe fietsbrug over de E17. 

Sinds begin juni werken we langs de zijde van Zwijndrecht aan de aanrijhelling voor de nieuwe fietsbrug over de E17. De werken startten later dan gepland. In de loop van dinsdag 16 juli stellen we voor het bouwverlof de Lindenstraat terug open. Vanaf maandag 5 augustus tot eind augustus* werken we verder aan de aanrijhelling en sluiten we de Lindenstraat opnieuw af.

In september opent de Lindenstraat opnieuw, maar blijft het fietspad langs de E17 nog afgesloten. Wanneer dit najaar de fietsbrug op zijn plaats is gelegd, sluit het fietspad nogmaals een korte periode om alles af te werken. Hierover later meer.

De eerder aangekondigde verplaatsing van de riolering is niet meer nodig, waardoor de afsluiting van de Lindenstraat dit najaar niet langer op de planning staat.

Lindenstraat afgesloten vanaf 24 mei voor bouw aanrijhelling fietsbrug
Lindenstraat afgesloten vanaf 24 mei voor bouw aanrijhelling fietsbrug

Bermenlandschap in Burcht

Met de Oosterweelwerken vernieuwen we niet alleen de snelwegen en knooppunten op Linkeroever en in Zwijndrecht. We geven ook een flinke boost aan de leefbaarheid van de hele omgeving. De snelwegen verdwijnen er achter groene geluidsbermen en hoge geluidsschermen, waardoor je er rustiger woont, werkt, wandelt of fietst. De nu nog versnipperde natuurgebieden worden er met elkaar verbonden via ecoducten, beekjes en fiets- en wandelpaden waardoor mensen en dieren zich vrijer kunnen verplaatsen in de natuur. En door het vervolledigen van het fietsnetwerk met 16,5 kilometer aan nieuwe fietssnelwegen, -paden en -bruggen komt er eindelijk een vlotte verbinding met de haven, de rechteroever en het Waasland.

Zo ook langs de E17. Hier plaatsten we aan de kant van Zwijndrecht eerder al de 8,5 meter hoge geluidsschermen. Nu volgt aan de zijde van Burcht - tussen de Krijgsbaan en Pastoor Coplaan - een groene geluidsberm die de snelweg aan het oog én het oor zal onttrekken. We voorzien een extra fietsverbinding parallel met de snelweg én dus een nieuwe fietsbrug over de snelweg. Daarnaast komt er ook ruimte vrij voor nieuw, waardevol groen én blauw.
We verwachten hier in de tweede helft van 2025* helemaal klaar te zijn.

Meer informatie over het bermenlandschap in Burcht vind je hier. 

 

*Afhankelijk van de weersomstandigheden en de voortgang van de werken.

Gerelateerd nieuws