Render oosterweel

Dwarslaan deels onthard vanaf 23 september

Vanaf maandag 23 september ontharden we de noordelijke rijbaan van de Dwarslaan. Zo geven we meer ruimte aan het Vlietbos om te groeien. Het fietspad op de middenberm wordt verlengd om later aan te sluiten op het fietspad langs de Parallelweg. De werken duren ongeveer een maand. Basic Fit en de tennisclub blijven tijdens de werken bereikbaar. Op delen van de Dwarslaan geldt vanaf 23 september een parkeerverbod.

In samenwerking met de gemeente Zwijndrecht en Stad Antwerpen wordt de noordelijke rijbaan van de Dwarslaan - de rijbaan langs de zijde van het Vlietbos - onthard. Zo verbeteren we enerzijds het insijpelen van regenwater, anderzijds krijgt het Vlietbos meer ruimte. Op een deel van de middenberm ligt vandaag al een fietspad. Dit trekken we door richting snelweg om aan te sluiten op het fietspad langs de Parallelweg. Via de nieuwe fietsbrug aan het knooppunt Sint-Anna fiets je in de toekomst vlotter en veilig tussen Linkeroever en Zwijndrecht. 

In de eerste twee weken werken we aan de zuidelijke rijbaan. Je bereikt Basic Fit en de tennisclub dan via de noordelijke rijbaan. Vervolgens halen we effectief de ontharding weg en rijd je hier definitief in beide rijrichtingen over de zuidelijke rijbaan.

Vanaf 23 september ontharden we de noordelijke rijbaan van de Dwarslaan
Vanaf 23 september ontharden we de noordelijke rijbaan van de Dwarslaan