Render oosterweel

Oprit E313 naar R1 richting Nederland drie dagen afgesloten in oktober

Meer over

Vanaf vrijdagavond 25 oktober tot dinsdagochtend 29 oktober sluiten we de oprit van de E313 naar de R1 richting Nederland. We verschuiven de oprit namelijk een stukje, om op die plaats een nieuwe tunnel te bouwen. Die tunnel zal de kruisende verkeersstromen aan het knooppunt Antwerpen-Oost uit elkaar halen om zo de doorstroming te verbeteren en het verkeer heel wat veiliger te maken. 

Eind dit jaar starten de hoofdwerken aan de nieuwe tunnel die de weefbewegingen aan het knooppunt Antwerpen-Oost van elkaar moet scheiden. De tunnel komt echter onder de bestaande oprit van de E313 naar de R1 te liggen. Daarom verplaatsen we nu tijdelijk de oprit een stukje naar opzij. Zo creëren we plaats om de tunnel te bouwen.

 

Oprit E313 naar R1 afgesloten van 25 tot 29 oktober  

In het eerste weekend van de herfstvakantie, vanaf vrijdagavond 25 oktober tot dinsdagochtend 29 oktober*, zal je niet via de E313 rechtstreeks op de Ring kunnen rijden. We werken tijdens die periode aan de omzetting van de bestaande oprit naar de nieuwe, tijdelijke oprit. 

We voorzien een plaatselijke omleiding via de oprit Berchem (zie onderstaand omleidingsplan). Verkeer dat van verder komt, raden we aan de omgeving te vermijden. Moet je in de Antwerpse regio zijn, kan je ook via Eindhoven/Breda je bestemming bereiken. De routeplanner van Slim naar Antwerpen (https://www.slimnaarantwerpen.be/nl/home) helpt je om de slimste routes en vervoersmiddelen uit te zoeken voor jouw persoonlijk traject.  

We voorzien een plaatselijke omleiding via de oprit Berchem.
We voorzien een plaatselijke omleiding via de oprit Berchem.

Hou er rekening mee dat op zondag 27 oktober ook de premetrostations Plantin en Diamant afgesloten zijn. De Lijn voorziet alternatieve dienstverlening. Voor meer informatie kan je terecht op de website van (www.delijn.be) en op de routeplanner (www.delijn.be/routeplanner) van De Lijn. 

Vanaf dinsdagochtend 29 oktober rijdt het verkeer op de nieuwe oprit. Die bestaat net zoals vandaag uit één rijstrook.  

 

Een vlotter en veiliger knooppunt Antwerpen-Oost 

We maken het knooppunt Antwerpen-Oost, waar de E313 en de R1 samenkomen, heel wat veiliger. Momenteel worden de veiligheid en doorstroming gehinderd door verschillende weefbewegingen. Verkeer op de R1 richting afrit Deurne/Schijnpoort en verkeer vanuit de E313 naar de R1 kruisen hier op een onveilige manier, wat zorgt voor incidenten en vertragingen.  

Dankzij de tunnel halen we deze verkeersstromen uit elkaar. Verkeer op de R1 rijdt zo in de toekomst onder het verkeer vanuit de E313. Voorbij de brug van de Turnhoutsebaan komt de tunnel weer boven.  

Gerelateerd nieuws